Wednesday, 17 August 2011

Tutorial nak letak lagu..






hye!!! hari nie fara nak buat tutorial macam mane nak letakkan lagu dalam blog yang tersayang nie..hahaha..walau pown dah ramai yang buat tuto nie..fara still buat u
ntuk my friend Nurul Syahira... fara nak buat khas untuk dye..k
jangan jelez..hahaha.. gurau jer.. :P

k..jom start now!!

  • pergi kat dashboard atau pown dalam bahasa melayu nye.. papan pemuka..
  • pastu,, design> page element > add a gadget..
  • pergi kat link nie k.. >SINI< -----click kat situ..
  • and then,, nampak tak ..search..taip la pe yang korang nak.
  • pandai2 laa cari nak letak lagu ape..



  • dah dapat,,copy code lagu yang korang nak tady tuh..
  • pergi balik kat add a gadget tady..
  • pastu ade la kluar macam2..k..
  • pergi kat HTML.. yang de warna biru..macam kat atas 2..
  • click situ..k
  • paste kan yang korang copy tady.. yang code lagu tady 2..k
  • pastu save..
  • SELESAI,,TERIMA KASIH.. :))

No comments: