Sunday, 4 September 2011

bersawang dah..


hye semua!!!! korang sihat?? lama dah fara tak post entry kan.. dah bersawang dah blog ny.. ny baru fara bersihkan..hehehe :))
bukan pe,,fara tak dapat post entry baru sebab fara balik kampung awal laa.. fara balik hari ahad 28 august hari tuh..ny fara baru balik malam semalam..hohoho... penat sangat2..haha..
mula-mula fara balik kampung sebelah ayah,,ye la kan,,tahun lepas fara balik kampung sebelah mama..ny sebelah ayah la plak.. dekat Bagan Serai,Perak.. ate,,fara ny memang orang perak..haha.. kalaw sebelah mama,,dekat Gerik,Perak.. ;))
dekat kampung mane ade internet..sebab fara kat sini guna wifi.. laju sikit internet nya..hehe..
broadband susah dapat line laa kat sini..hehe..

satu lagi,,fara mohon ampun dan maaf sebab tak dapat letak dambar dalam entry baru ny..sorry sangat-sangat..gambar tak de..sebab waktu raya,,kerja fara hanya di dapur..hohohoh..
hari raya pertama pown fara di dapur,dah la pakai baju raya lawa-lawa( lawa ke?? perasan sudah) tapi buat kerja kat dapur.. tapi tak kesah laa..memang naseb macam tuh..redha jer laa..

bila jam dah menandakan pukol 3.. fara pown bersiap laa.. eh!! kaw nak pergi mane tuh fara???
hahaha.. fara nak balik Gerik laa.. hehehe.. alaaa,,tempat fara lahir tuh,,hoho..
balik Gerik naik kereta.. perh!! gile sesak jalan.. jalan sikit,,berhenti..haish..laaa,,normal la tuh kan.. musim perayaan..emmm... sabo je laa..

masuk raya ke-2.. fara pergi rumah mak long.. (kakak mama) dekat padang stang.. ingatkan nak pergi sekejap jer.. tak bawak baju yang lain..bile dah sampai..mak long tak bagi balik..hahaha..
pak long dok pujuk ayah supaya jangan balik..hahaha.. waktu tuh fara terkejut jugak..macam mane nak duduk rumah mak long sedangkan tak bawak baju yang lain..haish..
senang jer mak long jawab..baju banyak kat rumah ny..haha..
tapy hati ayah macam nak balik jugak..kalaw fara pulak,,biar la tidur rumah mak long,,hehehe,, bukan selalu pown.. senang jer pak long pujuk ayah.. BAIN,,DEKAT SINI BANYAK IKAN..haha,almaklum laa,,dekat sana ade sungai..kat belakang rumah jer pown..emm,lebih kurang macam tuh la..paklong pujuk ayah..so,,ayah pown setuju laa nak tidur kat situ..

raye ke-3..fara nak pergi rumah moyang fara,,hehehe,, tapy tak jadi sebab moyang fara tak de kat rumah..so,,beralih arah pergi ke rumah Tok su..haha.. susah gak nak pergi rumah tuh..jalan belit-belit..haish... dah sampai fara pown salam la yang pompuan jer laa..haha..
lepas tuh mata fara pown suka laa pandang kawasan kampung tuh..tiba-tiba fara terkejut bila tengok sorang lelaki ny..haish..macam pernah tengok.. haha.. muka laki tuh seiras my beloved laa..dalam hati nak tahu,, dye tuh sape ek?? rupe nya anak tok su.. hahahaha..hari yang fara pergi tuh hari jumaat..so,,yang laki semua pergi sembahyang jumaat,, yang muka seiras my beloved tuh pakai baju melayu warna purple..haish.. same warna baju raya dengan my beloved la pulak..hahaha.. time tuh.. macam2 dalam kepala ny.. dah la risaw pasal mk my beloved tak sihat.. emmm...

fara dah malas la nak taip ny..hahaha...

fara balik sini hari sabtu petang..dan tiba di rumah pada waktu malam..
taataaaaa..

No comments: