Friday, 19 April 2013

Dilema #Surat menimbun -,-

 Assalamualaikum. ehem,ehem.. tak jawab dosa yea ;)

korang lepasan SPM 2012 ? kalau ye, fara nak tanya korang dah sambung belajar ? emmm, fara belum sebab masih dalam dilema tak tahu nak terima yang mana. kadang-kadand terfikir jugak nak ambik form 6, hehe. tapi orang cakap ambik form 6 ni rugi. Pra diploma ? fara pown de try apply. Entah dapat ke idakk. Lagi satu, kan best kalau keputusan di tangan sendiri. sebab kita yang nak belajar kan. memang la perlu mintak pendapat parents but biar la kita buat keputusan nak belajar kat mana. tak ada la kusut kepala pikir benda ni.
Surat tawaran memang menimbun. tu pown separuh dah dibuang. hehe.. yang tinggaal ada la 16 surat tawaran lagi yang tinggal. kebanyakkan fara dapat kolej bersekutu dengan usahasama uitm, utm or upm. yang lain fara tak tahu la. tu je yang fara dapat. kalau ikowt kan hati , lama dah campak surat-surat tu semua. *kejam nye kau fara ! -,-



 bukan apa, rasa buat semak meja study je, sampai la mama tegur..
mama : angahhh.......
fara    :  haaa, nape maa ?
mama: ni kat meja study kau ni sarang tikus ke apa ??
fara   : heeeee.. alaa, ni nak simpan, buat kenangan anak, cucu , cicit.. -,- (malas nak ambik tahu pasal surat ni da sebenarnya)
mama: banyak lah cucu cicit segala.. (tak pasal-pasal hinggap la cubit berbisa mama kat pinggang)
fara : maaaa, ye ye, angah buang la surat ni.
adik : alaaa, tak payah buang.. kau simpan je angah, nanti budak-budak datang rumah kau bagi dorang buat kapal terbang. lagi bagus...

* adik fara suka menyibuk..

 1st time dapat surat memang excited tahap gaban la, ye la mana tak nye,, selalu surat orang lain je . tiba-tiba tengok nama sendiri. lama-lama nak menyampah pulak. tiap-tiap hari muka aku yang ambik surat. abang postman tu pown dah sengeh bila nampak nama yang tertera kat surat tu nama fara. Naik segan fara dibuatnye. nasib la abang postman tu hansemm, abang tu senyum hansem weyy. hehe.
*gurau je kay, fara sayangg MR.Panda 






semua gambar yang fara upload ni semua nye gambar atas katil. bukan atas meja study :)